Loff

Loff er så godt, og rene festmaten! Til hverdags vil et grovere brød være et mer næringsrikt alternativ, men noen ganger må man unne seg å spise en god loff også. I denne oppskriften bruker vi rømme som gir en ekstra god smak i loffen.
Oppskåret loff på en bakerist.
porsjoner2

Ingredienser

DEIG

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.
  • Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i to like store deler, form til små brød og legg på stekebrett med bakepapir.
  • Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

Baketips!

Med utgangspunkt i denne oppskriften kan man heller lage en stor loff om du ønsker det. Beregn da ca. 5 - 10 minutter lenger steketid.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top
Scroll to Top