Loff
Loff er så godt, og rene festmaten! Til hverdags vil et grovere brød være et mer næringsrikt alternativ, men noen ganger må man unne seg å spise en god loff også. I denne oppskriften bruker vi rømme som gir en ekstra god smak i loffen.

porsjoner2
Ingredienser
DEIG
- 600 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 50 g fersk gjær original
- 1 ss Idun Mors Hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl rømme
- 1 stk mellomstore egg
- 120 g romtemperert smør
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.
- Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to like store deler, form til små brød og legg på stekebrett med bakepapir.
- Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.
Tips og triks
Med utgangspunkt i denne oppskriften kan man heller lage en stor loff om du ønsker det. Beregne da ca. 5 - 10 minutter lenger steketid.