Search
Close this search box.

Loff

Loff er så godt, og rene festmaten! Til hverdags vil et grovere brød være et mer næringsrikt alternativ, men noen ganger må man unne seg å spise en god loff også. I denne oppskriften bruker vi rømme som gir en ekstra god smak i loffen.
Oppskåret loff på en bakerist.
porsjoner2

Ingredienser

DEIG

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.
  • Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i to like store deler, form til små brød og legg på stekebrett med bakepapir.
  • Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

Baketips!

Med utgangspunkt i denne oppskriften kan man heller lage en stor loff om du ønsker det. Beregn da ca. 5 - 10 minutter lenger steketid.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top