Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Loff
Loff er så godt, og rene festmaten! Til hverdags vil et grovere brød være et mer næringsrikt alternativ, men noen ganger må man unne seg å spise en god loff også. I denne oppskriften bruker vi rømme som gir en ekstra god smak i loffen.
porsjoner
2
Ingredienser
Deig
600
g
hvetemel
1,5
ts
salt
50
g
Idun Fersk Gjær Original
1
ss
Idun Luftigere Bakst
(valgfritt)
1,5
dl
melk
1,5
dl
rømme
1
stk
mellomstore egg
120
g
romtemperert smør
1
stk
sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.
Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen.
Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
Del deigen i to like store deler, form til små brød og legg på stekebrett med bakepapir.
Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.
Tips og triks
Med utgangspunkt i denne oppskriften kan man heller lage en stor loff om du ønsker det. Beregne da ca. 5 - 10 minutter lenger steketid.
Skriv ut oppskriften