Search
Close this search box.

Påskebrød

Påskebrød formet som søte harer er artig å lage til frokostbordet. Har du barn i familien, la gjerne barna være med på å forme harene – de vil elske det!
Påskebrød formet som kaniner i en brødkurv.
porsjoner10

Ingredienser

GJÆRDEIG

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Tilsett et sammenpisket egg og honning (eller sirup).
  • Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet, eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del den i 16 like store deler (ca. 80 gram), som igjen deles i 4 deler med økende størrelse – til kropp – hode, øre og hale (last ned pdf for beskrivelse).
    Legg påskeharene på et stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 60 minutter, eller til de er blitt dobbelt så store.
  • Pensle med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter.

Tips og triks

Ved bruk at bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst, vil baksten holde seg fersk og god i minst 2 - 3 dager!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top