Påskebrød formet som søte harer er artig å lage til frokostbordet. Har du barn i familien, la gjerne barna være med på å forme harene – de vil elske det!
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Tilsett et sammenpisket egg og honning (eller sirup).
Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet, eller til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, elter du for hånd må du beregne dobbelt eltetid.
Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Ha deigen over på en ren kjøkkenbenk og del den i like store deler, gjerne 100 g per emne. Ha litt mel på benken og rull ut lange emner med deig. Finn midten og hold den stille mens du tvinner endene. Legg over på stekebrett med bakepapir og dra endene ut til sidene som små kaninører. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev til dobbel størrelse, ca. 1 time. Forvarm stekeovnen til 220 grader når det nærmer seg slutten av hevetiden.
Pensle med sammenpisket egg og stekes midt i ovnen i ca. 10 - 12 minutter.
Dryss gjerne litt sesamfrø etter penslingen om du ønsker.
Tips og triks
Ved bruk at bakehjelpemiddelet Ferskere Bakst, vil baksten holde seg fersk og god i minst 2 - 3 dager!