Hvitløksbrød
Et fantastisk godt hvitløksbrød til sommerens grillmat, tapas og eller andre småretter!

porsjoner2
Ingredienser
DEIG
- 700 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 2 ss sukker
- 0,5 ss Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 25 g Idun Mors Hjemmebakte - Fersk gjær original
- 2 ss romtemperert smør
- 2,4 dl kald melk
- 2,4 dl kaldt vann
HVITLØKSSMØR
- 130 g smeltet smør
- 3 ss hakket frisk bladpersille
- 3 ss hakket frisk oregano
- 5 stk mellomstore raspet hvitløkfedd
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør og smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Er du skikkelig glad i hvitløk, kan du godt raspe 2- 3 fedd med hvitløk og ha i deigen. Dekk til bakebollen med plast og la deigen hvile i ca. 30 min. I mellomtiden klages hvitløkssmøret. Smelt smøret i en kjele og sett til siden. Finhakk urtene, rasp hvitløken og rør det inn med smøret.
- Del deigen opp i 2 like store deler. Del hver del opp i 17 like store deler av ca. 35 gram som rulles til små boller. Dypp bollene i hvitløkssmøret og legg i i brødformene (ca. 25 x 10 cm). Legg to rekker av 6 boller i bunnen av formen og 5 boller midt i toppen av de andre. Rør gjerne rundt i smøret i ny og ne, slik at urtene og hvitløken også kommer med på bollene!
- Dekk brødformene til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til brødene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Sett brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Stek brødene i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pen og gyllen farge.
- Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist slik at brødene får en fin skorpe under og på utsiden av brødet. Dryss på litt maldonsalt og servér!