Flettebrød med timian
Et flettebrød med krydderurter smaker godt som tilbehør til supper, salater, tapas og gryteretter. Brødet er lett å lage og vil imponere middagsgjestene med den gode smaken!
porsjoner2
Ingredienser
Gjærdeig
- 125 g romtemperert smør
- 5 dl kald melk
- 50 g fersk gjær original
- 3 ts salt
- 2,5 dl kesam
- 2 stk mellomstore egg
- 2 stk ferskere bakst (valgfritt)
- 1000 g hvetemel
Fyll
- 100 g smør, romtemperert
- 1 neve med frisk timian
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk til med plast og forhev deigen heve i ca. 30 minutter.
- Lag i mellomtiden fyllet ved å røre sammen romtemperert smør med hakket timian.
- Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca. 50 x 30 cm. Fordel halvparten av fyllet på hver leiv. Brett sammen fra langsiden og vri deigen rundt og snurr til to knuter og legg på stekebrett med bakepapir.
- Strø på litt hvetemel og etterhev brødet tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.
- Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Pensle med smeltet smør rett etter steking og avkjøl på rist.