Flettebrød med timian

Et flettebrød med krydderurter smaker godt som tilbehør til supper, salater, tapas og gryteretter. Brødet er lett å lage og vil imponere middagsgjestene med den gode smaken!
Flettebrød med timian oppi en kurv.
porsjoner2

Ingredienser

GJÆRDEIG

FYLL

  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 neve med frisk timian

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Dekk til med plast og forhev deigen heve i ca. 30 minutter.
  • Lag i mellomtiden fyllet ved å røre sammen romtemperert smør med hakket timian.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca. 50 x 30 cm. Fordel halvparten av fyllet på hver leiv. Brett sammen fra langsiden og vri deigen rundt og snurr til to knuter og legg på stekebrett med bakepapir.
  • Strø på litt hvetemel og etterhev brødet tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Pensle med smeltet smør rett etter steking og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top