Go Back
+ servings

Grønnsaksbrød

Et supergodt grønnsaksbrød, eller grønnsaksrundstykker, som passer ypperlig til sommerens grillmat, piknik, til suppe eller som tilbehør til middagsmat.
Nystekt grønnsaksbrød på en trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Grønnsaksblanding:

  • 1 stk squash i skiver
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk stor rødløk i båter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts maldonsalt

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
  • Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
  • Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
  • Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!

Notes

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil brødene ble enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften