Search
Close this search box.

Grønnsaksbrød

Et supergodt grønnsaksbrød, eller grønnsaksrundstykker, som passer ypperlig til sommerens grillmat, piknik, til suppe eller som tilbehør til middagsmat.
Nystekt grønnsaksbrød på en trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Grønnsaksblanding:

  • 1 stk squash i skiver
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk stor rødløk i båter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts karri
  • 0,5 ts maldonsalt

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
  • Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
  • Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
  • Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!

Tips og triks

Baketips!

Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil brødene ble enda mer luftige!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top