Grønnsaksbrød
Et supergodt grønnsaksbrød, eller grønnsaksrundstykker, som passer ypperlig til sommerens grillmat, piknik, til suppe eller som tilbehør til middagsmat.

porsjoner1
Ingredienser
Grønnsaksblanding:
- 1 stk squash i skiver
- 1 stk rød paprika
- 1 stk stor rødløk i båter
- 3 ss olivenolje
- 2 ts karri
- 0,5 ts maldonsalt
Gjærdeig:
- 3,5 dl kaldt vann
- 25 g Idun Mors Hjemmebakte - Fersk gjær original
- 3 ss olivenolje
- 380 g hvetemel
- 150 g durumhvete
- 1 ts salt
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
- Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
- Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
- Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!