Go Back
+ servings

Bakt ostekake

Stekt ostekake får en fyldig smak, og passer godt som dessert eller som noe godt til kaffen!
Bakt ostekake med pasjonsfrukt
porsjoner13

Ingredienser

BUNN

  • 50 g smeltet smør
  • 10 stk Digestive kjeks
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

OSTEKREM

  • 400 g kremost naturell, gjerne Philadelfiaost
  • 300 g seterrømme
  • 150 g sukker
  • 2 stk mellomstore egg
  • saften fra 1 sitron
  • 1 dl smoothie med mango og pasjonsfrukt
  • 1 ts revet sitronskall

TOPPING

  • 1 dl seterrømme
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • saften fra 2 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til siden. Forvarm ovnen til 180 grader.
  • BUNN
    Knus Digestivekjeksen ved å ha kjeksen i en brødpose og rulle en kjevle lett over. Bland knust kjeks med sukker, smeltet smør og kanel.
  • Ha bakepapir i en smurt springform på 24 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen i formen og press den ned med baksiden av en skje. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter og avkjøl etter steking. Senk ovnen til 115 grader.
  • OSTEKREM
    Bland sammen kremost, rømme, sukker, egg, sitronsaft og smoothie til en jevn og klumpfri røre. Fordel røren på toppen av den avkjølte kjeksbunnen. Stek bunnen ved 115 grader i ca. 40 mintter eller til fyllet disser som en middels pudding. Avkjøl etter steking.
  • TOPPING
    Pisk sammen fløte, rømme og sukker til krem. Sil saften av pasjonsfrukten og bland inn. Fordel blandingen på toppen av kaka.
  • La gjerne kaken stå kjølig natten over etter at den er avkjølet - da setter smaken seg godt og den blir enklere å skjære opp.

Notes

Tips!

Server gjerne kaken med saften fra pasjonsfrukt, eller med andre rørte friske bær.
Skriv ut oppskriften