En saftig og frisk hjemmelaget formkake med sitronglasur som passer perfekt til kaffegjester, eller til påske! Flere påskeoppskrifter finner du lenger ned på siden.
porsjoner6
Ingredienser
Røre:
3stkromtempererte egg
170gsukker
150gsmør eller margarin
180ghvetemel
1tsbakepulver
1tsvaniljesukker
revet skall fra en halv sitron
1knspsalt
Sitronglasur:
6ssmelis
sitronjuice (smakes til)
Fremgangsmåte
Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
Pisk egg, sukker, salt og sitronskall til en luftig eggedosis med en håndpisker eller i en kjøkkenmaskin. Rør inn det smeltede smøret, og sikt inn det tørre til slutt med en sleiv for å holde på luften i røra.
Smør en rund kakeform (puddingform) som rommer ca. 1- 1,5 liter og hell i røra. Du kan selvsagt bruke en brødform til formkaken, hvis du ikke har en puddingform.
Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen tørr når du trekker den ut av midten på kaken, er den ferdig stekt. Avkjøl formkaken etter steking.
Vend kake ut på et fint fat og pynt med melisglasur og eksempelvis litt raspet sitronskall eller annen kakepynt.