Saftig sitronkake
En saftig og frisk hjemmelaget formkake med sitronglasur som passer perfekt til kaffegjester!

porsjoner6
Ingredienser
Røre:
- 3 stk romtempererte egg
- 170 g sukker
- 150 g smør eller margarin
- 180 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- revet skall fra en halv sitron
- 1 knsp salt
Sitronglasur:
- 6 ss melis
- sitronjuice (smakes til)
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
- Pisk egg, sukker, salt og sitronskall til en luftig eggedosis med en håndpisker eller i en kjøkkenmaskin. Rør inn det smeltede smøret, og sikt inn det tørre til slutt med en sleiv for å holde på luften i røra.
- Smør en rund kakeform (puddingform) som rommer ca. 1- 1,5 liter og hell i røra. Du kan selvsagt bruke en brødform til formkaken, hvis du ikke har en puddingform.
- Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen tørr når du trekker den ut av midten på kaken, er den ferdig stekt. Avkjøl formkaken etter steking.
- Vend kake ut på et fint fat og pynt med melisglasur og eksempelvis litt raspet sitronskall eller annen kakepynt.