Saftig sitronkake

En saftig og frisk hjemmelaget formkake med sitronglasur som passer perfekt til kaffegjester!
saftig sitronkake
porsjoner6

Ingredienser

Røre:

  • 3 stk romtempererte egg
  • 170 g sukker
  • 150 g smør eller margarin
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall fra en halv sitron
  • 1 knsp salt

Sitronglasur:

  • 6 ss melis
  • sitronjuice (smakes til)

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele og sett til siden.
  • Pisk egg, sukker, salt og sitronskall til en luftig eggedosis med en håndpisker eller i en kjøkkenmaskin. Rør inn det smeltede smøret, og sikt inn det tørre til slutt med en sleiv for å holde på luften i røra.
  • Smør en rund kakeform (puddingform) som rommer ca. 1- 1,5 liter og hell i røra. Du kan selvsagt bruke en brødform til formkaken, hvis du ikke har en puddingform.
  • Stek kaken på midterste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig stekt. Er pinnen tørr når du trekker den ut av midten på kaken, er den ferdig stekt. Avkjøl formkaken etter steking.
  • Vend kake ut på et fint fat og pynt med melisglasur og eksempelvis litt raspet sitronskall eller annen kakepynt.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top