Search
Close this search box.

Sitronmuffins

Sitronmuffins med ostekrem Sitronmuffins med en fyldig ostekrem smaker godt. Sitronessensen gir en frisk smak på både muffins og krem. Oppskriften på muffinsene er en grunnoppskrift du kan smakstilsette med andre smaker for mer variasjon. Sitronessensen kan erstattes med lik mengde vaniljeessens, eller du kan blande i en toppet teskje med bakekako for sjokolademuffins. SJOKOLADEMUFFINS […]
Sitronmuffins med ostekrem
porsjoner12

Ingredienser

Røre:

Ostekrem:

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pisk romtemperert smør, sitronessens og sukker hvitt - gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett sammenvispet egg og de tørre ingrediensene vekselvis under omrøring til en klumpfri og luftig røre. Ikke rør for hardt, slik at du rører ut all luften i røra.
  • Fordel muffinsrøren i mellomstore muffinsformer - halvfulle. Sett formene på et stekebrett eller i en muffinsform av aluminium. Da holder fasongen seg ofte bedre. Muffinsformer i papir utvider seg litt lett under steking.
  • Stek muffinsene på midterste rille i ca. 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Følg med under stekingen. Når muffinsene har fått en gyllen farge på toppen, er de som oftest ferdige. Dobbeltsjekk gjerne og de er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av en muffins. Er pinnen fri for røre når du trekker den ut, er de klare. Avkjøl muffinsene på en bakerist etter steking.
  • OSTEKREM:
    Ha romtemperert smør og kremost i en bolle, og rør sammen. Tilsett melisen og rør kraftig til en jevn og glatt krem. Sett kremen kjølig i minst 30 minutter.
  • Når muffinsene er avkjølt, kan du ha på krem og kakepynt. Ha ostekremen i en sprøytepose med en stjernetupp. Sprøyt på ostekremen på toppen av muffinsene og pynt med en flott kakepynt. Muffinsene er klare for servering!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top