Saftige og friske sitronmuffins som er lette å lage. Toppet med en nydelig mild sitronkrem, så er dette en oppskrift som de fleste vil like. 🍋
porsjoner18
Ingredienser
Muffinsrøre
300ghvetemel
1tsbakepulver
1tsIdun Natron
1ssfinrevet sitronskall fra én økologisk sitron
300gsukker
170gmeierismør(romtemperert)
4stkegg
2ssfrisk sitronjuice
2dllettrømme(eller kefir)
Ostekrem
250gkremost(kald)
1tsIdun Vaniljeessens
1tsfinrevet sitronskall
60gmelis
1,5dlkremfløte
Fremgangsmåte
Muffins
Forvarm ovnen til 175 grader. Ha hvetemel, bakepulver og Idun Natron i en bolle og rør sammen med en visp.
Ha sitronskallet i sukkeret og gni skallet mellom fingertuppene i sukkeret. Pisk smør og sitronsukker til en lys og luftig krem. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett sitronjuice og rør inn det tørre og det våte vekselvis inn på medium hastighet. Ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall, og fyll formene 2/3 opp. Stek midt i ovnen i ca 20 minutter.
Ostekrem
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem. Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskinen til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Akkurat nok til at kremen blir ganske fast.
Når muffinsene er avkjølt, ha ostekremen i en sprøytepose med en stjernetupp. Sprøyt på ostekremen på toppen av muffinsene og pynt med litt revet sitronskall (lemon zest). Muffinsene er klare for servering!