Go Back
+ servings

Sitronmuffins

Saftige og friske sitronmuffins som er lette å lage. Toppet med en nydelig mild sitronkrem, så er dette en oppskrift som de fleste vil like. 🍋
Sitronmuffins
porsjoner18

Ingredienser

Muffinsrøre

  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun Natron
  • 1 ss finrevet sitronskall fra én økologisk sitron
  • 300 g sukker
  • 170 g meierismør (romtemperert)
  • 4 stk egg
  • 2 ss frisk sitronjuice
  • 2 dl lettrømme (eller kefir)

Ostekrem

  • 250 g kremost (kald)
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 60 g melis
  • 1,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Muffins

  • Forvarm ovnen til 175 grader. Ha hvetemel, bakepulver og Idun Natron i en bolle og rør sammen med en visp.
  • Ha sitronskallet i sukkeret og gni skallet mellom fingertuppene i sukkeret.
    Pisk smør og sitronsukker til en lys og luftig krem. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett sitronjuice og rør inn det tørre og det våte vekselvis inn på medium hastighet.
    Ha muffinsformer av papir i muffinsformer av metall, og fyll formene 2/3 opp. 
    Stek midt i ovnen i ca 20 minutter. 

Ostekrem

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og visp sammen til en krem.
    Ikke visp for lenge, for da blir den kornete. Visp heller med maskinen til den begynner å tykne, og visp den siste biten for hånd. Akkurat nok til at kremen blir ganske fast.
  • Når muffinsene er avkjølt, ha ostekremen i en sprøytepose med en stjernetupp. Sprøyt på ostekremen på toppen av muffinsene og pynt med litt revet sitronskall (lemon zest). Muffinsene er klare for servering!
Skriv ut oppskriften