Ostekake med sitron
Denne finner du nesten alltid en versjon av på norske kakebord, og er en kjent folkefavoritt. Her er en frisk og nydelig ostekake med deilig sitron som gir en perfekt balanse til den søte kaken. 🍋
Ingredienser
- 1 pk gul gele
- 2,5 dl vann
- 250 g digestive kjeks
- 100 g smeltet smør
- 3 dl lettrømme eller creme fraiche
- 250 g nøytral kremost
- 2 ts finrevet sitronskall av økologisk sitron
- 75 g melis
- 3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og rør ut en pakke gul gele. Avkjøl til romtemperatur, men bruk før den begynner å stivne.
- Knus kjeksen til smuler i en foodprosessor. Hvis du ikke har den type kjøkkenmaskin kan du ha kjeksene i en brødpose, lukke posen og slå kjeksen til smuler med en kjevle. Ha smulene over i en bolle og rør inn det smeltede smøret. Smør en springform på ca 20 cm diameter. Klipp ut en sirkel av bakepapir og ha i bunnen av formen. Hell i kjekssmulene og trykk lett ut i formen så du får en jevn bunn. Ikke press for hardt ned, for da blir det vanskelig å skjære gjennom bunnen ved servering. Sett kaldt.
- Rør rømme, kremost og melis til en glatt røre. Pisk kremfløten til krem. Ha 2 ss av ostekremen i geleen og rør det godt ut. Rør så geleen ut i bollen med resten av ostekremen. Vend inn den piskede kremen og hell over i springformen. Sett kaldt og la stå til kaken er helt stiv.