Search
Close this search box.

Key Lime Pie

Det er ikke uten grunn at denne er en kjent favoritt. Bunnen er en søt kjeksbunn som på ostekaker, og fyllet er silkemykt med masse frisk lime. En perfekt sommerkake!
Key lime pie

Ingredienser

Bunn

  • 200 g digestive kjeks
  • 2 ss sukker
  • 80 g smeltet smør

Fyll

  • 5 store eggeplommer
  • 1 boks kondensert melk (398 g)
  • finrevet skall fra 3 lime
  • 50 g melis
  • 1,5 dl limejuice
  • 3 store eggehvitter

Topping

  • 3,5 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 ss finrevet limeskall

Fremgangsmåte

  • Blend kjeks, sukker og smeltet smør sammen. Press smulene i en springform på 23 cm diameter. Dekk bunnen med kjekssmulene og noen cm opp langs sidene. Avkjøl bunnen i kjøleskapet.
  • Visp eggeplommene lyse og luftige. Visp inn den kondenserte melken, limeskall og limejuice. Visp eggehvittene og melis stivt i en annen bolle og vend inn i røren.
  • Hell røren i kakebunnen og stek på 160 grader i ca. 25-30min til røren er fast. Fyllet skal “disse” litt når du beveger på formen. Avkjøl i formen før du tar av kanten på springformen.
  • Visp fløte og 2 ss sukker til en myk krem og ha over kaken. Pynt gjerne med litt finrevet limeskall.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top