Sitronterte med marengs

Verdens beste sitronterte lager du selv! Sitronterte med marengs er en kjempelekker frisk og lett kake. Servér sitronterten til dessert eller ved siden av en god kopp kaffe en solfylt sommerdag!
Sitronterte med marengs i en rund form.
porsjoner8

Ingredienser

Mørdeigsbunn:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør
  • 100 g sukker eller melis
  • 1 stk mellomstort egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss vann
  • 1 ss finraspet sitronskall
  • 1 stk eggehvite til pensling av bunnen

Sitronkrem (lemoncurd):

  • 1 stk sitron (finraspet skall og saften fra sitronen)
  • 100 g sukker
  • 125 g smør
  • 2 stk egg

Marengs:

  • 4 stk eggehviter fra romtempererte egg
  • 140 g sukker

Fremgangsmåte

  • Mørdeigsbunn:
    Kjør mel, sukker, smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin til en grynet masse, ha i eggeplomme og sitronsaft. Samle deigen med hendene og legg den i plast. Har du ingen kjøkkenmaskin, bland deigen sammen for hånd. Uansett, pass på å ikke arbeid for mye med deigen. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Kjevle, eller trykk ut deigen i en paiform (ca. 24 - 26 cm) og dekk bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel. På den måten "blåser" bunnen seg ikke like mye opp under steking. Stek bunnen på midterste rille i ca. 15 min. eller til den har fått en gyllen farge. Visp sammen eggehvite og pensle den varme bunnen med den kommer ut av ovnen – det gjør at tertebunnen holder seg sprø.
  • Sitronkrem:
    Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme og rør om til det begynner å tykne. Tilsett smøret i terninger og rør til det er smeltet og sitronfyllet tykner. Avkjøl.
  • Hell sitronfyllet i tertebunnen og sett kjølig til sitronfyllet har ”satt seg”. Det tar ca. 2 timer.
    Formvarm i mellomtiden stekeovnen til 280 grader - med grillelement.
  • Marengs:
    Lag marengs ved å piske eggehvitene sammen med 40 g sukker til halvstiv marengs. Tilsett så resten av sukkeret (100 gram) og visp marengsen stiv. Fordel marengsen over sitronkremen – enten som nupper med skje, eller som et lite lag over hele kaken. Stek kaken høyt i ovnen under grillelement i noen sekunder til marengsen er gyllen. Merk deg at dette går fort - ikke forlat oven, men følg med under stekingen!

Notes

Tips!

Sitronterten smaker aller best når den serveres litt lun eller romtemperert.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top