Pavlova med lemon curd
Oppskrift på pavlova Pavlova med lemon curd smaker friskt og godt. Lemon curd kan fås kjøpt i enkelte butikker, men smaker aller best hjemmelaget og det er ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Pynt kaken med sesongens frisk bær, og du har en lett og god kake de fleste elsker! Pavlova uten […]

porsjoner9
Ingredienser
PAVLOVA BUNN
- 4 stk eggehviter
- 225 g sukker
- 1 ts sitronjuice (eller 0,5 ts eddik)
- 1 ss maizenna
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 1 klype salt
LEMON CURD
- 1 stk sitron - finraspet skall og sitronsaft (eller 0,5 ts sitronessens)
- 100 g sukker
- 125 g smør
- 2 stk mellomstore egg
KREM
- 2 dl kremfløte
- 2 ts sukker
PYNT
- 2 kurver friske bringebær
Fremgangsmåte
- MARENGSBUNN
Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig. Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik. - Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge i krem, bær og frukt. Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time.
- LEMON CURD
Ha sitronsaft, sitronskall, sukker og egg i en kjele og varm opp på svak varme. Rør om til blandingen begynner å tykne. Tilsett smøret i terninger og rør sammen til smøret er smeltet og sitronkremen atter en gang tykner i konsistensen. Ikke fortvil, kremen vil ikke bli veldig tykk så lenge den er varm. Når den blir avkjølt, vil den tykne enda mer! - Legg forsiktig den avkjølte marengsbunnen på et kakefat. Ha på pisket krem og sitronkrem. Pynt til slutt med friske bær.