Go Back
+ servings

Sarah bernhard i langpanne

Sarah Bernhardt i langpanne er en kjempepopulær kake, som ofte er å finne på kakebordet. Med en seig nøttebunn og en nydelig sjokoladekrem, er dette en kake som de fleste liker. Du kommer garantert til å bake den igjen – så god er den!
Sarah Barnhardt i langpanne på en marmorplate.
porsjoner12

Ingredienser

NØTTEBUNN

  • 300 g mandler
  • 100 g peanøtter
  • 6 stk mellomstore egg
  • 380 g melis

SJOKOLADEKREM

  • 130 g sukker
  • 1,2 dl vann
  • 6 stk eggeplommer
  • 300 g romtemperet smør
  • 2 ss bakekako

Fremgangsmåte

  • BUNN
    Mandler og peanøtter males eller hakkes fint. Eggehviter piskes hvitt. Melis og malte mandler/nøtter blandes forsiktig inn eggehvitene. Dekk langpannen med bakepapir og ha røren i formen.
  • Stek bunnen på midterste rille i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Kaken skal bli lysebrun, men være litt seig inni.
  • SJOKOLADEKREM
    Vann og sukker kokes opp til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake). Visp sammen eggeplommene og hell sukkerlaken over i en tynn stråle mens det vispes kraftig. Avkjøl blandingen litt. Tilsett romtemperert smør i biter og kakao under kraftig visping.
  • Smørkremen fordeles på kaken når kaken har blitt kald. La gjerne kaken stå kaldt (i kjøleskapet) en liten stund mens du smelter sjokoladen i vannbad sammen med litt olje. Sjokoladetrekket er lettere å smøre pent utover når kremen er blitt kald. Pynt kaken med ønsket kakepynt innen sjokoladen stivner helt.

Notes

TIPS!

Kaken bør oppbevares kaldt. Hvis du ønsker, er kaken egnet til frysing. Husk bare å pakk den inn i lufttett emballasje eller frysepose.
Skriv ut oppskriften