Sarah bernhard i langpanne
Sarah Bernhardt i langpanne er en kjempepopulær kake, som ofte er å finne på kakebordet. Med en seig nøttebunn og en nydelig sjokoladekrem, er dette en kake som de fleste liker. Du kommer garantert til å bake den igjen – så god er den!

porsjoner12
Ingredienser
NØTTEBUNN
- 300 g mandler
- 100 g peanøtter
- 6 stk mellomstore egg
- 380 g melis
SJOKOLADEKREM
- 130 g sukker
- 1,2 dl vann
- 6 stk eggeplommer
- 300 g romtemperet smør
- 2 ss bakekako
Fremgangsmåte
- BUNN Mandler og peanøtter males eller hakkes fint. Eggehviter piskes hvitt. Melis og malte mandler/nøtter blandes forsiktig inn eggehvitene. Dekk langpannen med bakepapir og ha røren i formen.
- Stek bunnen på midterste rille i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter. Kaken skal bli lysebrun, men være litt seig inni.
- SJOKOLADEKREM Vann og sukker kokes opp til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake). Visp sammen eggeplommene og hell sukkerlaken over i en tynn stråle mens det vispes kraftig. Avkjøl blandingen litt. Tilsett romtemperert smør i biter og kakao under kraftig visping.
- Smørkremen fordeles på kaken når kaken har blitt kald. La gjerne kaken stå kaldt (i kjøleskapet) en liten stund mens du smelter sjokoladen i vannbad sammen med litt olje. Sjokoladetrekket er lettere å smøre pent utover når kremen er blitt kald. Pynt kaken med ønsket kakepynt innen sjokoladen stivner helt.