Gule bomber

Gule bomber med kransekakemasse Gule bomber har blitt en av julens storfavoritter for mange av oss. I denne oppskriften bruker vi ferdig kransekakemasse fra ODENSE for å lage bunnene. Det blir rett og slett kjempegodt – og så enkelt!   Holdbarhet på gule bomber Ved oppbevaring i en lufttett kakeboks i kjøleskapet, har kakene en […]
Gule bomber - nøttebunn toppet med nougat og eggekrem.
porsjoner30

Ingredienser

BUNN

 • 600 g ODENSE Kransekakemasse

KREM

ANNET

 • 50 g ODENSE bløt nougat

Fremgangsmåte

 • BUNNER
  Sett stekeovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  Trill passende kuler av kransekakemassen, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk kulene litt ned med håndbaken. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter. Stek kun ett brett av gangen, og avkjøl kakene på en bakerist etter steking.
 • KREM
  Rør sammen eggeplommer, sukker, maizena, vaniljeessens og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring. La blandingen småkoke i to minutter før du fjerner kjelen fra varmen. Tilsett smøret, og rør til alt smøret er smeltet og rørt jevnt inn. La kremen stå i kjøleskap i ca. 1 - 2 timer til den er tyknet.
  Når den gule kremen er avkjølt, visper du den opp i cirka ti sekunder til den blir luftig og fastere. Om den ikke er fast nok tilsetter du litt mer mykt smør. Sett kremen i kjøleskapet til den blir kald igjen.
  Smelt nougat forsiktig på lav temperatur, i kjele eller mikrobølgeovn, og la den stå og avkjøle på benken.
 • MONTERING
  Ha en liten teskje nougat på de kalde bunnene, og sett de i kjøleskapet til nougaten har stivnet. Fordel deretter kremen i en sprøytepose med stjernetipp, og sprøyt ut små topper på hver nøttebunn. De gule bombene er klare for servering!

Notes

TIPS!

Sett kakene i fryseren slik at den gule kremen blir stiv, før du legger de i en tett boks for oppbevaring. Kakene oppbevares best kjølig og har en holdbarhet på opptil 1 uke.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top