Gule bomber
Gule bomber har blitt en av julens storfavoritter for mange av oss. I denne oppskriften bruker vi ferdig kransekakemasse fra ODENSE for å lage bunnene. Det blir rett og slett kjempegodt – og så enkelt!
![Gule bomber - nøttebunn toppet med nougat og eggekrem.](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2019/03/Gule-bomber-1024x640.jpg)
porsjoner30
Ingredienser
Bunn
- 600 g ODENSE Kransekakemasse
Krem
- 2 stk eggeplommer
- 65 g sukker
- 1 ts maizena
- 0,5 dl kremfløte
- 75 g romtemperert smør
- noen dråper Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
Annet
- 50 g ODENSE bløt nougat
Fremgangsmåte
Bunner
- Sett stekeovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme. Trill passende kuler av kransekakemassen, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk kulene litt ned med håndbaken. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter. Stek kun ett brett av gangen, og avkjøl kakene på en bakerist etter steking.
Krem
- Rør sammen eggeplommer, sukker, maizena, vaniljeessens og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring. La blandingen småkoke i to minutter før du fjerner kjelen fra varmen. Tilsett smøret, og rør til alt smøret er smeltet og rørt jevnt inn. La kremen stå i kjøleskap i ca. 1 - 2 timer til den er tyknet.
- Når den gule kremen er avkjølt, visper du den opp i cirka ti sekunder til den blir luftig og fastere. Om den ikke er fast nok tilsetter du litt mer mykt smør. Sett kremen i kjøleskapet til den blir kald igjen.
- Smelt nougat forsiktig på lav temperatur, i kjele eller mikrobølgeovn, og la den stå og avkjøle på benken.
Montering
- Ha en liten teskje nougat på de kalde bunnene, og sett de i kjøleskapet til nougaten har stivnet. Fordel deretter kremen i en sprøytepose med stjernetipp, og sprøyt ut små topper på hver nøttebunn. De gule bombene er klare for servering!
Tips og triks
Sett kakene i fryseren slik at den gule kremen blir stiv, før du legger de i en tett boks for oppbevaring. Kakene oppbevares best kjølig og har en holdbarhet på opptil 1 uke.