Go Back
+ servings

Gule bomber

Gule bomber har blitt en av julens storfavoritter for mange av oss. I denne oppskriften bruker vi ferdig kransekakemasse fra ODENSE for å lage bunnene. Det blir rett og slett kjempegodt – og så enkelt!
Gule bomber
porsjoner30

Ingredienser

Krem

  • 2 stk eggeplommer
  • 65 g sukker
  • 1 ts maizena
  • 0,5 dl kremfløte
  • 75 g romtemperert smør
  • noen dråper Idun Vaniljeessens

Pynt

  • 50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Bunner

  • Sett stekeovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme. Skjær opp rullen med kransekakemassen i skiver på 1/2 - 1 cm. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Trykk kulene litt ned med håndbaken. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter.
    Stek kun ett brett av gangen, og avkjøl kakene på en bakerist etter steking.

Krem

  • Rør sammen eggeplommer, sukker, maizena, vaniljeessens og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring. La blandingen småkoke i to minutter før du fjerner kjelen fra varmen. Tilsett smøret, og rør til alt smøret er smeltet og rørt jevnt inn. La kremen stå i kjøleskap i ca. 1 - 2 timer til den er tyknet.
  • Når den gule kremen er avkjølt, visper du den opp i cirka ti sekunder til den blir luftig og fastere. Om den ikke er fast nok tilsetter du litt mer mykt smør. Sett kremen i kjøleskapet til den blir kald igjen.

Montering

  • Fordel kremen i en sprøytepose med fintagget tipp, og sprøyt ut små topper på hver nøttebunn.
  • Smelt 50 g mørksjokolade og ha det i et lite kremmerhus av matpapir eller sprøytepose. Klipp et lite hull og lag mønster over de gule bombene. Pass på at de gule bombene har fått kjølt seg ned i kjøleskapet før du sprøyter på med sjokoladen.

Tips og triks

Sett kakene i fryseren slik at den gule kremen blir stiv, før du legger de i en tett boks for oppbevaring. Kakene oppbevares best kjølig og har en holdbarhet på opptil 1 uke.
Skriv ut oppskriften