Gule bomber med sjokoladetrekk

Oppskrift på gule bomber med sjokoladetrekk Vi elsker denne oppskriften på gule bomber med sjokoladetrekk! Sett en ekstra piff på den klassiske julefavoritten ved å dyppe den i varm sjokolade.
Gule bomber med sjokoladetrekk

Ingredienser

Gul krem:

Mandelmasse, til topp og bunn:

  • 3 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 230 g mandelmel

Sjokoladetrekk:

  • 150 g mørk bakesjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele og visp sammen. Varm forsiktig opp under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem.
    Trekk kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret. Ha over i en skål og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.
  • Pisk eggehviter til myke topper og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter og vend inn mandelmelet. Ha massen over i en sprøytepose med ønsket tyll og sprøyt små topper på bakebrett med bakepapir. Stek på 180 grader u ca 15 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.
  • Ha den gule kremen over i en sprøytepose med tipp. Par to og to topper. Sprøyt krem på den ene og klem sammen med en annen. Sett kaldt.
  • Varm sjokoladen over vannbad, og dypp de helt kalde bombene i sjokoladen. Legg de over på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Sett de gjerne kaldt. Spises med det samme eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top