Gule bomber med sjokoladetrekk
Vi elsker denne oppskriften på gule bomber med sjokoladetrekk! Sett en ekstra piff på den klassiske julefavoritten ved å dyppe den i varm sjokolade.
Ingredienser
Gul krem:
- 3 stk eggeplommer
- 1,25 dl kremfløte
- 80 g sukker
- 1,5 ts Maizena
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 100 g meierismør
Mandelmasse, til topp og bunn:
- 3 stk eggehviter
- 150 g sukker
- 230 g mandelmel
Sjokoladetrekk:
- 150 g mørk bakesjokolade
Fremgangsmåte
- Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele og visp sammen. Varm forsiktig opp under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem. Trekk kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret. Ha over i en skål og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.
- Pisk eggehviter til myke topper og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter og vend inn mandelmelet. Ha massen over i en sprøytepose med ønsket tyll og sprøyt små topper på bakebrett med bakepapir. Stek på 180 grader u ca 15 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.
- Ha den gule kremen over i en sprøytepose med tipp. Par to og to topper. Sprøyt krem på den ene og klem sammen med en annen. Sett kaldt.
- Varm sjokoladen over vannbad, og dypp de helt kalde bombene i sjokoladen. Legg de over på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Sett de gjerne kaldt. Spises med det samme eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.