Gule bomber med hasselnøtter
Vi nordmenn elsker gule bomber, og denne oppskriften med hasselnøtter er bare fantastisk god! Velger du å pynte bombene med hasselnøtter dekket i gullpulver, blir de utrolig flotte å se på også.
Ingredienser
Gul krem
- 3 stk eggeplommer
- 1,25 dl kremfløte
- 80 g sukker
- 1,5 ts maizena
- 0,5 ts Idun Vaniljeessens
- 100 g meierismør
Makroner
- 3 stk eggehviter
- 150 g sukker
- 230 g hasselnøtter
Annet
- Ekstra hasselnøtter og spiselig gullpulver (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele, og visp sammen. Varm forsiktig opp, under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem.
- Trekk kjelen vekk fra varmen, og pisk inn smøret. Ha over i en skål, og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.
- Kvern hasselnøttenefine i en mandelkvern. Pisk eggehviter til myke topper, og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter, og vend inn hasselnøttmelet. Ha massen over på stekebrett med bakepapir. Legg 1 ts masse med god avstand på brettet, og stek på 180 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.
- Ha den gule kremenover i en sprøytepose med tipp. Sprøyt små topper på de små makronene.
- Ha gullpulver i en boks, og hell nøtter i boksen. Sett på lokket og rist boksen til alle nøttene er dekket av et fint lag gull. Topp hver gule kremtopp med nøtter.
- De gule bombene kan spises med det samme, eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.