Go Back

Tertedeig

Tertedeig er en mørdeig av mel, melis og egg. Med denne deigen kan du lage mange lekre kaker, og den er ofte brukt til terter, kjeks og paier. For å lykkes med en god mørdeig, må man ta noen forhåndsregler. Les gjerne våre baketips om mørdeig innen du setter i gang!
Tertedeig i en hvit paiform.

Ingredienser

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør
  • 100 g melis (eller sukker)
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen mel, melis og smør i en bolle for hånd.
    Tilsett egget og kna det inn i deigen. Ikke kna deigen for lenge - da blir den for hard.
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvil i minst 1 time i kjøleskapet, eller natten over. Velger du å la den ligger natten over er deigen veldig kald når du tar den ut. Det er da lurt å la den tempererets litt før den skal bearbeides videre.
  • Deigen kjevles ut til en ca. 3 mm tykk leiv som legges over en smurt terteform slik at den dekker bunn og sidene på formen. Skjær av overflødig deig langs kaneten og prikk hull i bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i 30 - 60 minutter slik at deigen får hvile.
    Ta formen ut og lag den planlagte terten.

Notes

TIPS!

Ustekt deig kan oppbevares i kjøleskapet i 1 - 2 uker. Pakk den godt inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Rå deig kan også fryses.
Skriv ut oppskriften