Tertedeig

Tertedeig er en mørdeig av mel, melis og egg. Med denne deigen kan du lage mange lekre kaker, og den er ofte brukt til terter, kjeks og paier. For å lykkes med en god mørdeig, må man ta noen forhåndsregler. Les gjerne våre baketips om mørdeig innen du setter i gang!
Tertedeig i en hvit paiform.

Ingredienser

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør
  • 100 g melis (eller sukker)
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Smuldre sammen mel, melis og smør i en bolle for hånd.
    Tilsett egget og kna det inn i deigen. Ikke kna deigen for lenge - da blir den for hard.
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvil i minst 1 time i kjøleskapet, eller natten over. Velger du å la den ligger natten over er deigen veldig kald når du tar den ut. Det er da lurt å la den tempererets litt før den skal bearbeides videre.
  • Deigen kjevles ut til en ca. 3 mm tykk leiv som legges over en smurt terteform slik at den dekker bunn og sidene på formen. Skjær av overflødig deig langs kaneten og prikk hull i bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig i 30 - 60 minutter slik at deigen får hvile.
    Ta formen ut og lag den planlagte terten.

Notes

TIPS!

Ustekt deig kan oppbevares i kjøleskapet i 1 - 2 uker. Pakk den godt inn i plastfolie slik at den ikke tørker ut. Rå deig kan også fryses.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top