Jordbærterte
En fristene terte med friske bær og vaniljekrem - noe de aller fleste vil like!

porsjoner8
Ingredienser
Tertebunn:
- 300 g hvetemel
- 200 g kaldt smør
- 100 g sukker eller melis
- 1 stk mellomstort egg
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vanilje essens
Fyll
- 1 pk Idun Mors hjemmebakte - Kakefyll med vaniljesmak
- 1 kurv friske jordbær
- 1 pk gelatinpulver
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene sammen til deigen sammen i en bakebolle. Kna deigen sammen med rene hender. Ikke kna deigen for lenge - da blir den for hard og kompakt. Den skal "så vidt" bli knadd sammen. Legg deigen kaldt i minst 1 time innen den rulles ut. Deigen må gjerne ligge natten over i kjøleskapet, men må da ligge litt i romtemperatur før den rulles ut igjen.
- Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. I mellomtiden kan du rense jordbærene og dele de på midten.
- Lag overtrekksgele etter anvisning på pakken.
- Kjevle ut deigen til en ca. 3 mm tykk rund leiv. Bruk mel under og over slik at den ikke henger fast. Smør tertebunnen med smør. Legg leiven oppi ved å folde den i to, ha den over i formen, og fold den tilbake. Sørg at deigen dekker både bunnen og kanten. La gjerne deigen gå litt over kanten, da den krymper litt under steking. Prikk huller i bunnen med en gaffel. Stek tertebunnen midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl etter steking.
- Når geléen har begynt å tykne litt, kan du ha vaniljekremen i tertebunnen. Legg på de halve jordbærene og hell over geléen. Sett kaken kaldt til geléen har stivnet helt.