Jordbærterte

En fristene terte med friske bær og vaniljekrem - noe de aller fleste vil like!
Jordbærterte på en bakerist.
porsjoner8

Ingredienser

Tertebunn:

Fyll

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene sammen til deigen sammen i en bakebolle. Kna deigen sammen med rene hender. Ikke kna deigen for lenge - da blir den for hard og kompakt. Den skal "så vidt" bli knadd sammen. Legg deigen kaldt i minst 1 time innen den rulles ut. Deigen må gjerne ligge natten over i kjøleskapet, men må da ligge litt i romtemperatur før den rulles ut igjen.
  • Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. I mellomtiden kan du rense jordbærene og dele de på midten.
  • Lag overtrekksgele etter anvisning på pakken.
  • Kjevle ut deigen til en ca. 3 mm tykk rund leiv. Bruk mel under og over slik at den ikke henger fast. Smør tertebunnen med smør. Legg leiven oppi ved å folde den i to, ha den over i formen, og fold den tilbake. Sørg at deigen dekker både bunnen og kanten. La gjerne deigen gå litt over kanten, da den krymper litt under steking. Prikk huller i bunnen med en gaffel. Stek tertebunnen midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl etter steking.
  • Når geléen har begynt å tykne litt, kan du ha vaniljekremen i tertebunnen. Legg på de halve jordbærene og hell over geléen. Sett kaken kaldt til geléen har stivnet helt.

Notes

Tips!

Ønsker du en rød gelé, kan du tilsette et par dråper med rød konditorfarge.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top