Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne er lett å lage og et praktisk valg når kaken skal serveres til mange. Sjokoladekake blir ofte bakt til skoleavslutninger, barnebursdag og til kakelotterier. Kaken er laget med kefir som gir en smakfull og saftig kake de fleste liker.
Nystekt sjokoladekake i langpanne, pyntet med non-stop.
porsjoner24

Ingredienser

Røre:

  • 510 g sukker
  • 450 g hvetemel
  • 2 ss bakekako
  • 100 g smør eller margarin
  • 7,5 dl Kefir eller kulturmelk
  • 1 ts natron

Sjokoladeglasur:

  • 4 ss smeltet smør
  • 4 ss kaffe
  • 2 ss bakekako
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g melis

Fremgangsmåte

  • Start like gjerne med å forvarme stekeovnen til 180 grader med med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden så lenge.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i kefir og det smeltede smøret sammen med det tørre og rør sammen til en jevn og klumpfri røre.
  • Legg bakepapir i en stor langpanne ca. 30 x 40 cm (3,5 cm høy). Hell røra i formen og fordel den ut i kantene. Sett kaken på nederste rille i ca. 35 - 40 minutter. Stikk en trepinne i midten av kaken. Henger det igjen røre på pinnen, må kaken stekes litt lenger.
  • SJOKOLADEGLASUR:
    Bland kakao, vaniljesukker og melis i en bolle. Smelt smøret og bland sammen med det tørre. Ha i kaffen til slutt. Rør til glasuren blir jevn og klumpfri.
  • Stikk gjerne noen hull i toppen av kaken og fordel glasuren utover kaken. Kaken blir enda mer saftig og smakfull om glasuren får trekke litt ned i kaken. Pynt kaken etter eget ønske innen glasuren stivner helt.

Notes

Tips!

Sjokoladekaken oppbevares best i en lufttett boks i kjøleskapet. Da holder den seg lenger. Ved servering ,kan du ta ut hele kaken eller kakestykker etter behov og la de stå å temperere seg en halvtime innen servering. Noen liker godt å spise sjokoladekaken kald, og da er det bare å servere den med det samme.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top