Sjokolade og kirsebær muffins

Sjokolade og kirsebær muffins er en saftig og himmelsk muffins toppet med nydelig ostekrem og Idun sjokoladesaus.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 200 g kirsebærsyltetøy
  • 100 g sukker
  • 2 store egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Ostekrem

  • 4 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g melis
  • 3 ss kirsebærsyltetøy

Pynt

  • 1 kurv friske jordbær
  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g hvit sjokolade
  • Idun Sjokoladesaus

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Smelt smøret i enkjele, del sjokoladen i biter og ha i smøret. La kjelen stå på varmen et parminutter før den tas til siden og sjokoladen røres ut i smøret.
  • Pisk eggene lett sammen. Tilsett kirsebærsyltetøy, sukker og lettpisket egg i kjelen med sjokolade. Rør sammen og sikt i hvetemel og bakepulver. Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall.
  • Fyll formene ⅔ opp og stek på 180 grader i ca. 25 min. La de kjøles litt ned i metallformen, før de avkjøles helt på en rist.
  • I en stor bolle, pisk kremfløte, mascarpone og melis sammen til en luftig krem. ca. 2 minutter. Press kirsebærsyltetøy gjennomen finmasket sikt og vend inn i kremen.
  • Smelt mørk og lys sjokolade i hver sin skål over vannbad. Dypp rene og tørre jordbær i den mørke sjokoladen og legg over på bakepapir. Sett i kjøleskapet i 5 min til sjokoladen har stivnet.
  • Farg den hvite sjokoladen rosa (kan droppes). Ha over i en liten sprøytepose og klipp et lite hull i enden. Sprøyt rosa striperover den mørke sjokoladen på jordbærene. Sett tilbake i kjøleskapet til den rosa sjokoladen har stivnet og ha ett jordbær på hver muffins.
  • Hell over litt sjokoladesaus på muffinsene.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top