Sjokolade og kirsebær muffins
Sjokolade og kirsebær muffins er en saftig og himmelsk muffins toppet med nydelig ostekrem og Idun sjokoladesaus.

Ingredienser
- 125 g smør
- 100 g mørk sjokolade
- 200 g kirsebærsyltetøy
- 100 g sukker
- 2 store egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Ostekrem
- 4 dl kremfløte
- 250 g mascarpone
- 100 g melis
- 3 ss kirsebærsyltetøy
Pynt
- 1 kurv friske jordbær
- 100 g mørk sjokolade
- 50 g hvit sjokolade
- Idun Sjokoladesaus
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader
- Smelt smøret i enkjele, del sjokoladen i biter og ha i smøret. La kjelen stå på varmen et parminutter før den tas til siden og sjokoladen røres ut i smøret.
- Pisk eggene lett sammen. Tilsett kirsebærsyltetøy, sukker og lettpisket egg i kjelen med sjokolade. Rør sammen og sikt i hvetemel og bakepulver. Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall.
- Fyll formene ⅔ opp og stek på 180 grader i ca. 25 min. La de kjøles litt ned i metallformen, før de avkjøles helt på en rist.
- I en stor bolle, pisk kremfløte, mascarpone og melis sammen til en luftig krem. ca. 2 minutter. Press kirsebærsyltetøy gjennomen finmasket sikt og vend inn i kremen.
- Smelt mørk og lys sjokolade i hver sin skål over vannbad. Dypp rene og tørre jordbær i den mørke sjokoladen og legg over på bakepapir. Sett i kjøleskapet i 5 min til sjokoladen har stivnet.
- Farg den hvite sjokoladen rosa (kan droppes). Ha over i en liten sprøytepose og klipp et lite hull i enden. Sprøyt rosa striperover den mørke sjokoladen på jordbærene. Sett tilbake i kjøleskapet til den rosa sjokoladen har stivnet og ha ett jordbær på hver muffins.
- Hell over litt sjokoladesaus på muffinsene.