Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfritt matpakkebrød
Et glutenfritt matpakkebrød, som i tillegg er fri for egg og melk! I denne oppskriften bruker vi Pofiber - som består av tørket potet - og som gir et saftigere bakverk.
porsjoner
2
Ingredienser
Gjærdeig:
12
dl
vann
1
dl
raps- eller solsikkeolje
25
g
fersk gjær original
34
g
Semper Pofiber
830
g
glutenfri grov melblanding
120
g
gresskarkjerner, hakkede
1
ts
sukker
2
ts
salt
Fremgangsmåte
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og elt deigen sammen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Det skal være en litt løs deig.
Hell deigen i to godt smurte brødformer á ca. 1,5 liter.
Dekk til og hev brødene i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 40 minutter.
Avkjøl brødene på rist etter steking.
Notes
Tips!
Skjær brødet i skiver, frys det ned og ta opp brødskiver etter behov. På den måten bevarer du brødet lenger!
Skriv ut oppskriften