Go Back
+ servings

Glutenfritt matpakkebrød

Et glutenfritt matpakkebrød, som i tillegg er fri for egg og melk! I denne oppskriften bruker vi Pofiber - som består av tørket potet - og som gir et saftigere bakverk.
Nystekt glutenfritt matpakkebrød.
porsjoner2

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 12 dl vann
  • 1 dl raps- eller solsikkeolje
  • 25 g fersk gjær original
  • 34 g Semper Pofiber
  • 830 g glutenfri grov melblanding
  • 120 g gresskarkjerner, hakkede
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og elt deigen sammen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Det skal være en litt løs deig.
  • Hell deigen i to godt smurte brødformer á ca. 1,5 liter.
  • Dekk til og hev brødene i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 40 minutter.
  • Avkjøl brødene på rist etter steking.

Notes

Tips!

Skjær brødet i skiver, frys det ned og ta opp brødskiver etter behov. På den måten bevarer du brødet lenger!
Skriv ut oppskriften