Go Back
+ servings

Pizza med egg og asparges

Pizza med egg og asparges! En hjemmelaget pizza med ny vri som virkelig er verdt et forsøk. Noen ganger rekker man ikke å planlegge innkjøpene like godt, og her får du brukt opp litt rester og unngår å kaste mat.
Hjemmelaget pizza med egg og asparges.
porsjoner3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 400 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 2,5 ts pizzagjær
  • 0,5 ts salt
  • 2,3 dl vann
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca.10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne litt olje med elting for hånd, slik at deigen ikke klistrer seg i hendene dine.
  • Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 230 grader.
  • Del deigen i 2-3 like store deler og form ut til pizzabunner med hånden, eller bruk en kjevle. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og legg på revet ost, tomater i skiver, lett-stekt bacon, asparges i biter og et knust egg i midten.
  • Stek pizzaene på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.

Notes

Tips!

Pizzabunnen blir ekstra sprø og god om du steker pizzaen på en pizzastein. Husk bare å forvarme steinen i ovnen innen pizzaen stekes!
Skriv ut oppskriften