Go Back
+ servings

Italiensk pizzabunn

Italiensk pizza gjenkjennes gjerne med en tynn og sprø pizzabunn! Siden bunnen er så tynn har man ofte litt mindre (men vel så smakfull) topping, på den italienske pizzaen. Det finnes utallige oppskrifter på pizzabunner, men akkurat denne er fra vår italienske venn Ettore. Han jobber som baker på Italiensk Bakeri.
Italiensk pizzabunn i runde deigemner.
porsjoner4

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 450 g pizzamel tipo *0 eller 00
  • 50 g durummel
  • 2 ts sukker
  • 2 ts pizzagjær
  • 3,25 dl kaldt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig i ca. 10 minutter. Ha i 2 teskjeer med kaldt vann og elt deigen ytterligere i 2 minutter.
  • Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter.
  • Forvarm ovnen til så høy varme som mulig.
  • Del deigen i 4 like stor deler og form deigemnene ut med hendene til tynne pizzabunner. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Du må bruke to stekebrett. Har du pizzastein, er dette kjempefint å bruke da bunnen blir sprøere. Husk bare på å forvarme pizzasteinen i ovnen i ca en times tid, før du steker pizzaene.
  • Smør på saus, ost og fyll etter eget ønske. Vær moderat med fyllet, da dette er tynne italienske pizzabunner.
  • Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge.

Notes

Tips!

Pizzagjær gjør at deigen slapper av mer, og ikke trekker seg så lett tilbake når den skal formes ut. Velger du å bruke fersk gjær i stedet, er det like viktig å bruke små mengder gjær siden deigen skal heve så lenge. Husk derfor at 1 pose med Pizzagjær (4,5 teskje) tilsvarer 1 pakke med fersk gjær (50 gram)
* Tipo 0 betyr at hvetemelet er ekstra fint malt. Bruk gjerne pizzamel fra Pizzabakeriet.
Skriv ut oppskriften