Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter.
Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter). Glatt ut overflaten med en spiseskje som fuktes i vann slik at den ikke klistrer til deigen. Etterhev havrebrødet tildekket i ca. 30 - 45 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 190 grader.
Pensle toppen av brødet med vann og strø på med havregryn.
Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl brødet noen minutter i formen før det veltes ut på rist og avkjøles helt. Legg gjerne over et rent kjøkkenhåndkle over brødene slik at dampen slår tilbake i brødet. Da blir skorpen myk og hindrer at den lett faller av under skjæring senere.
Notes
Tips!
Skjær brød opp i skiver og frys ned. Ta ut de skiver du skal ha, og tin opp etter behov. Brødet holder seg mye lenger, siden glutenfritt brød blir gjerne raskere tørt enn annet brød. Man kan også varme opp brødskivene i en brødrister eller i noen få sekunder i en mikrobølgeovn innen du skal spise det. Da får brødet tilbake sin "ferskhet".