Go Back
+ servings

Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær har en god smak av sommer, men kan serveres året rundt. Dette er en flott festkake man ofte finner på kakebord i fine lag. Ostekaken er laget uten rømme og kan lages i utallige smaksvarianter.
porsjoner13

Ingredienser

KJEKSBUNN

  • 100 g smør
  • 200 g Digestive-kjeks
  • 1 ss sukker

OSTEKREM UTEN RØMME

  • 3 dl kremfløte
  • 70 g sukker
  • 400 g romtemperert kremost naturell
  • 5 stk gelatinplater
  • 1 ts finrevet sitronskall

GELÉ

  • 75 g jordbær- eller bringebærgelé
  • 3 dl vann
  • friske jordbær til pynt (eller bringebær)

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen fint sammen med sukker og smeltet smør. Press blandingen forsiktig i bunnen av en rund kakeform på ca 20-23 cm diameter.
  • Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldtvann i ca 5 min.
  • Kok opp ½ dl vann og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i det varme vannet. Avkjøl til fingervarm eller romtemperert og pisk inn litt og litt kremost. Pisk til slutt inn sitronskall.
  • Pisk fløte og sukker til krem og vend inn i den andre røren
  • Fordel kremen på det stekte bunnen og sett kjølig i minst 5 timer eller natten over.
  • Lag gelèen etter anvisning på pakken, men bruk kun 75 gram gelèpulver og 3 desiliter vann. Avkjøl.
  • Skjær jordbærene i skiver, legg de på kaken og hell over geléen. Kaken settes forsiktig i kjøleskapet til geléen har stivnet. Pass på - jordbærskivene flyter lett ved bevegelse!
  • Etter ca. 3 timer har geléen stivnet, og kaken er klar for servering.
Skriv ut oppskriften