Go Back
+ servings

Rosettbakkels

Rosettbakkels er smultbakst og er en av julens flotteste småkaker, men må stekes i et rosettbakkelsjern.  Jernet varmes opp i den oppvarmede smulten , duppes i røra og stekes i den varme smulten til rosettene er gylne. Servér gjerne rosettene sammen med en god multekrem – det smaker ekstra godt.
Stekt rosettbakkels på et hvitt fat.
porsjoner20

Ingredienser

  • 100 g hvetemel
  • 2,5 dl skummet melk
  • 3 stk egg
  • 60 g sukker
  • 100 g smult, eks. Flott Matfett

Fremgangsmåte

  • Lag en blank jevning av mel og melk og la den stå å svelle i 1 time.
  • Rør sammen egg og sukker i en egen bolle. Vend sammen eggeblandingen med jevningen.
  • Varm opp et rosettbakkelsjern i en kjele med smult. Rist fettet av jernet stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.
  • Dypp jernet i kakerøre så det står til øverste kant på jernet, men ikke over. Sett det i den varme smultgryta så smultet dekker. Stek bakkelsen til de er gylne og fine i fargen. Vær forsiktig under stekingen, da smulten er veldig varm! La rosettbakkelsene renne av på kjøkkenpapir mens de avkjøles.
  • Ved servering kan du enten la kakene være som de er, drysse på litt melis eller fylle de forsiktig med krem.

Notes

TIPS!

Rosettbakkels smaker aller best nystekte, men kan også oppbevares i en lufttett boks.
Skriv ut oppskriften