Rosettbakkels
Rosettbakkels er smultbakst og er en av julens flotteste småkaker, men må stekes i et rosettbakkelsjern. Jernet varmes opp i den oppvarmede smulten , duppes i røra og stekes i den varme smulten til rosettene er gylne. Servér gjerne rosettene sammen med en god multekrem – det smaker ekstra godt.

porsjoner20
Ingredienser
- 100 g hvetemel
- 2,5 dl skummet melk
- 3 stk egg
- 60 g sukker
- 100 g smult, eks. Flott Matfett
Fremgangsmåte
- Lag en blank jevning av mel og melk og la den stå å svelle i 1 time.
- Rør sammen egg og sukker i en egen bolle. Vend sammen eggeblandingen med jevningen.
- Varm opp et rosettbakkelsjern i en kjele med smult. Rist fettet av jernet stryk det mot et sammenlagt papirhåndkle.
- Dypp jernet i kakerøre så det står til øverste kant på jernet, men ikke over. Sett det i den varme smultgryta så smultet dekker. Stek bakkelsen til de er gylne og fine i fargen. Vær forsiktig under stekingen, da smulten er veldig varm! La rosettbakkelsene renne av på kjøkkenpapir mens de avkjøles.
- Ved servering kan du enten la kakene være som de er, drysse på litt melis eller fylle de forsiktig med krem.