Ostekake kanspises året rundt og er perfekt til jul. Denne smaker frisk appelsin og kremost, og er perfekt pepperkake-krydret med pepperkakesaus i kaken, og pepperkaker i bunnen.
Knus pepperkakene og smelt smøret. Rør sammen og ha over i en springform på ca 22 cm diameter. Trykk smulene lett ned og sett formen kaldt.
Kok opp 2,5 dl vann og trekk vekk fra varmen. Rør gelepulveret godt ut i vannet. Avkjøl til romtemperatur, men ikke la det stivne.
Pisk sammen vaniljekesam, kremost, melis og appelsinskall. Rør inn litt av blandingen inn i geleen, og hell all geleen sammen med kesam og kremostrøren. Pisk kremfløten til en myk krem og vend inn i ostekremen. Hell i pepperkakesaus og vend rundt 2-3 ganger med en slikkepott til sausen er grovnmarmorert inn i ostemassen.
Hell over i kakeformen, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 4 timer til kaken har stivnet.
Bruk en skarp kniv og skjær rundt springformen. Løsne kanten. Pyntgjerne kaken med pepperkaker, krem og ekstra saus.