Search
Close this search box.

Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake kanspises året rundt og er perfekt til jul. Denne smaker frisk appelsin og kremost, og er perfekt pepperkake-krydret med pepperkakesaus i kaken, og pepperkaker i bunnen.
Ostekake med pepperkakesaus

Ingredienser

Pepperkakebunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g meierismør

Ostefyll

  • 1 pk appelsingele, pulver
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl vaniljekesam
  • 250 g kremost
  • 100 g melis
  • 2 ts finrevet appelsinskall
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl Idun Pepperkakesaus

Topping og pynt

Fremgangsmåte

  • Knus pepperkakene og smelt smøret. Rør sammen og ha over i en springform på ca 22 cm diameter. Trykk smulene lett ned og sett formen kaldt.
  • Kok opp 2,5 dl vann og trekk vekk fra varmen. Rør gelepulveret godt ut i vannet. Avkjøl til romtemperatur, men ikke la det stivne.
  • Pisk sammen vaniljekesam, kremost, melis og appelsinskall. Rør inn litt av blandingen inn i geleen, og hell all geleen sammen med kesam og kremostrøren. Pisk kremfløten til en myk krem og vend inn i ostekremen. Hell i pepperkakesaus og vend rundt 2-3 ganger med en slikkepott til sausen er grovnmarmorert inn i ostemassen.
  • Hell over i kakeformen, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 4 timer til kaken har stivnet.
  • Bruk en skarp kniv og skjær rundt springformen. Løsne kanten. Pyntgjerne kaken med pepperkaker, krem og ekstra saus.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top