Ostekake med pepperkakesaus

Ostekake kanspises året rundt og er perfekt til jul. Denne smaker frisk appelsin og kremost, og er perfekt pepperkake-krydret med pepperkakesaus i kaken, og pepperkaker i bunnen.
Ostekake med pepperkakesaus

Ingredienser

Pepperkakebunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g meierismør

Ostefyll

  • 1 pk appelsingele, pulver
  • 2,5 dl vann
  • 3 dl vaniljekesam
  • 250 g kremost
  • 100 g melis
  • 2 ts finrevet appelsinskall
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl Idun Pepperkakesaus

Topping og pynt

Fremgangsmåte

  • Knus pepperkakene og smelt smøret. Rør sammen og ha over i en springform på ca 22 cm diameter. Trykk smulene lett ned og sett formen kaldt.
  • Kok opp 2,5 dl vann og trekk vekk fra varmen. Rør gelepulveret godt ut i vannet. Avkjøl til romtemperatur, men ikke la det stivne.
  • Pisk sammen vaniljekesam, kremost, melis og appelsinskall. Rør inn litt av blandingen inn i geleen, og hell all geleen sammen med kesam og kremostrøren. Pisk kremfløten til en myk krem og vend inn i ostekremen. Hell i pepperkakesaus og vend rundt 2-3 ganger med en slikkepott til sausen er grovnmarmorert inn i ostemassen.
  • Hell over i kakeformen, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 4 timer til kaken har stivnet.
  • Bruk en skarp kniv og skjær rundt springformen. Løsne kanten. Pyntgjerne kaken med pepperkaker, krem og ekstra saus.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top