Cookies med salt lakris er en kjeks som overrasker! Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade. Lakrissmaken i kjeksene er mild, så disse passer perfekt til de fleste. Hvis du virkelig elsker lakris, kan du helle litt ekstra lakrissaus over. I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!
Forvarm ovnen til 190 over ogundervarmeSmelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.
Pisk egg og de to slagene sukker, til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.
Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.
Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter, til kjeksene har puffet opp og sprukket.
Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hardt i et bord, så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og laavkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.
Serveres gjerne med litt ekstra Idun Lakrissaus over.
Tips og triks
I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!