Search
Close this search box.

Cookies med salt lakris

Cookies med salt lakris er en kjeks som overrasker! Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade. Lakrissmaken i kjeksene er mild, så disse passer perfekt til de fleste. Hvis du virkelig elsker lakris, kan du helle litt ekstra lakrissaus over. I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage! 
Cookies med salt lakris

Ingredienser

  • 110 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 4 ss Idun Lakrissaus
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 2 stk romtempererte egg
  • 100 g sukker
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • Flaksalt til topping

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 190 over ogundervarme
    Smelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.
  • Pisk egg og de to slagene sukker, til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.
     
  • Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.
  • Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter, til kjeksene har puffet opp og sprukket.
  • Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hardt i et bord, så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og laavkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.
  • Serveres gjerne med litt ekstra Idun Lakrissaus over. 

Tips og triks

I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage! 
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Ostekake med sitron

Ostekake med sitron

Brune pinner

Brune pinner

Hjemmelagde krumkaker med potetmel på et hvitt fat.

Krumkaker med potetmel

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top