Cookies med salt lakris
Cookies med salt lakris er en kjeks som overrasker! Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade. Lakrissmaken i kjeksene er mild, så disse passer perfekt til de fleste. Hvis du virkelig elsker lakris, kan du helle litt ekstra lakrissaus over. I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!
Ingredienser
- 110 g meierismør
- 200 g mørk sjokolade
- 4 ss Idun Lakrissaus
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 2 stk romtempererte egg
- 100 g sukker
- 100 g lyst brunt sukker
- 150 g hvetemel
- 2 ss kakao
- 1 ts bakepulver
- Flaksalt til topping
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190 over ogundervarmeSmelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.
- Pisk egg og de to slagene sukker, til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.
- Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.
- Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter, til kjeksene har puffet opp og sprukket.
- Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hardt i et bord, så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og laavkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.
- Serveres gjerne med litt ekstra Idun Lakrissaus over.
Tips og triks
I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker