Cookies med salt lakris
Cookies med salt lakris er en kjeks som overrasker! Den salte lakrisen er himmelsk sammen med mørk sjokolade. Lakrissmaken i kjeksene er mild, så disse passer perfekt til de fleste. Hvis du virkelig elsker lakris, kan du helle litt ekstra lakrissaus over. I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!

Ingredienser
- 110 g meierismør
- 200 g mørk sjokolade
- 4 ss Idun Lakrissaus
- 1 ts Idun Vaniljeessens
- 2 stk romtempererte egg
- 100 g sukker
- 100 g lyst brunt sukker
- 150 g hvetemel
- 2 ss kakao
- 1 ts bakepulver
- Flaksalt til topping
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 190 over ogundervarmeSmelt smøret. Grovhakk sjokolade og ha i det smeltede varme smøret. Trekk vekk fra varmen, og rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn lakris og vanilje.
- Pisk egg og de to slagene sukker, til du har en lys og tykk eggedosis. Rør hvetemel, bakepulver og kakao sammen.
- Vend den smeltede sjokoladen inn i eggedosisen. Sikt i den tørre og vend godt sammen.
- Rull 1 ss deig av gangen og legg på bakebrett med bakepapir med god avstand. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter, til kjeksene har puffet opp og sprukket.
- Ta brettet ut av ovnen og dunk stekeplaten hardt i et bord, så kjeksene faller sammen. Dryss over litt flaksalt og laavkjøles helt på brettet. Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.
- Serveres gjerne med litt ekstra Idun Lakrissaus over.
Notes
I motsetning til mange cookiesoppskrifter, så trenger ikke denne deigen å kjøles - så disse går det raskt å lage!