Search
Close this search box.

Valentineskjeks

Små, sprø og smakfulle valentineskjeks med syltetøy imellom, som gir fine røde hjerter. Perfekt hvis man har lyst til å lage noe godt til noen man er glad i!
Valentineskjeks

Ingredienser

Fremgangsmåte

 • Pisk smør og sukker sammen til en luftig krem. Bruk k kroken eller grinden på maskinen din (den som ikke er eltekrok eller visp.)
 • Pisk inn egget og essensene. Rør til slutt inn mel, mandelmel, flaksalt og kanel med en slikkepott til du har en deig.
 • Samle sammen til en kule, klapp litt flat og pakk inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 1-2 timer til den er helt kald. (Deigen holder seg i kjøleskapet i flere dager.)
 • Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme.
  Ha deigen over på benken og del i to. Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir. Den skal kjevles til ca 3 mm tykkelse.
  Stikk ut sirkler på ca 5 cm i deigen. Bruk en pepperkakekutter eller et kjøkkenglass. Skjær et lite hjerte midt i halvparten av kjeksene, eller bruk en liten utstikker. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne i kantene. Avkjøl på rist
 • Ha ca ½ ss syltetøy på kjeksene som ikke har hjerte, og stryk utover til et jevnt lag. Ha gjerne litt ekstra syltetøy midt i, og stryk ut til syltetøyet er ½-1 cm fra kanten, siden syltetøyet blir klemt ut til kanten når du legger to og to sammen. Legg kjeks med hjerte oppå de med syltetøy.
  Dryss gjerne litt melis over om ønskelig, og kjeksene er klare til servering.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top