Valentineskjeks
Små, sprø og smakfulle valentineskjeks med syltetøy imellom, som gir fine røde hjerter. Perfekt hvis man har lyst til å lage noe godt til noen man er glad i!
Ingredienser
- 225 g romtemperert smør
- 130 g sukker
- 1 stk egg
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Mandelessens
- 270 g hvetemel
- 65 g mandelmel
- 1 klype flaksalt
- 1 klype malt kanel
- 1 dl tykt jordbærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker sammen til en luftig krem. Bruk k kroken eller grinden på maskinen din (den som ikke er eltekrok eller visp.)
- Pisk inn egget og essensene. Rør til slutt inn mel, mandelmel, flaksalt og kanel med en slikkepott til du har en deig.
- Samle sammen til en kule, klapp litt flat og pakk inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 1-2 timer til den er helt kald. (Deigen holder seg i kjøleskapet i flere dager.)
- Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme.
- Ha deigen over på benken og del i to. Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir. Den skal kjevles til ca 3 mm tykkelse.Stikk ut sirkler på ca 5 cm i deigen. Bruk en pepperkakekutter eller et kjøkkenglass. Skjær et lite hjerte midt i halvparten av kjeksene, eller bruk en liten utstikker. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne i kantene. Avkjøl på rist
- Ha ca ½ ss syltetøy på kjeksene som ikke har hjerte, og stryk utover til et jevnt lag. Ha gjerne litt ekstra syltetøy midt i, og stryk ut til syltetøyet er ½-1 cm fra kanten, siden syltetøyet blir klemt ut til kanten når du legger to og to sammen. Legg kjeks med hjerte oppå de med syltetøy.
- Dryss gjerne litt melis over om ønskelig, og kjeksene er klare til servering.