Search
Close this search box.

Valentineskjeks

Små, sprø og smakfulle valentineskjeks med syltetøy imellom, som gir fine røde hjerter. Perfekt hvis man har lyst til å lage noe godt til noen man er glad i!
Valentineskjeks

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker sammen til en luftig krem. Bruk k kroken eller grinden på maskinen din (den som ikke er eltekrok eller visp.)
  • Pisk inn egget og essensene. Rør til slutt inn mel, mandelmel, flaksalt og kanel med en slikkepott til du har en deig.
  • Samle sammen til en kule, klapp litt flat og pakk inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 1-2 timer til den er helt kald. (Deigen holder seg i kjøleskapet i flere dager.)
  • Forvarm ovnen til 175 grader over og undervarme.
  • Ha deigen over på benken og del i to. Kjevle deigen ut mellom to ark bakepapir. Den skal kjevles til ca 3 mm tykkelse.Stikk ut sirkler på ca 5 cm i deigen. Bruk en pepperkakekutter eller et kjøkkenglass.
    Skjær et lite hjerte midt i halvparten av kjeksene, eller bruk en liten utstikker. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne i kantene. Avkjøl på rist
  • Ha ca ½ ss syltetøy på kjeksene som ikke har hjerte, og stryk utover til et jevnt lag. Ha gjerne litt ekstra syltetøy midt i, og stryk ut til syltetøyet er ½-1 cm fra kanten, siden syltetøyet blir klemt ut til kanten når du legger to og to sammen. Legg kjeks med hjerte oppå de med syltetøy.
  • Dryss gjerne litt melis over om ønskelig, og kjeksene er klare til servering.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til Valentines

  • Alle
  • Valentines
Alle
  • Alle
  • Valentines
trippel sjokolade brownie

Trippel sjokolade-brownies

Rosekake med sjokolade på et fat.

Rosekake

Kladdkake med melisdryss og bringebær

Kladdkake

Scroll to Top