Cookies med hvit sjokolade, tranebær og pistasjnøtter
Den nydelige blandingen av pistasjnøtter, tranebær og hakket hvit sjokolade gir fantastisk smakfulle, myke cookies. Disse passer året rundt, men kan også lett bli et av julens syv slag! Pakket i en fin eske med sløyfe på er de forresten helt perfekte å gi bort som gave.
Ingredienser
- 200 g romtemperert smør
- 150 g demerarasukker / råsukker
- 150 g sukker
- 300 g hvetemel
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 2 ss honning
- 1 stk mellomstort egg
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Natron
- 0,25 ts salt
- 50 g ODENSE Hvit bakesjokolade
- 50 g tørket og hakket tranebær
- 75 g hakket pistasjkjerner
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.Pisk smør, demerarasukker og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin til luftig smørkrem i ca. 6 - 8 minutter. Ha i vanilje, honning og egg. Pisk i ytterligere 2 minutter.
- Sikt i mel, bakepulver, natron, salt og bland sammen med slikkepott. Vend inn grovhakket sjokolade, pistasjkjerner og tranebær.
- Rull passe store kuler av deigen. Legg kulene utover et stekebrett med bakepapir og klem dem litt flate. Du kan også rulle hele deigen til en pølse og skjære pølsa i skiver som du legger utover et stekebrett med bakepapir. Husk og la det være litt mellomrom mellom kakene, da de flyter litt utover i ovnen.
- Stek cookiene på midterste rille i ca. 10-12 min til de er gyldne. La stå på stekebrettet og avkjøle i 10 minutter før du flytter de over på en rist.