Havreflarn
Havreflarn er sprø og lette småkaker laget av havregryn, sukker og smør, som smelter i munnen. De er en klassiker i mange hjem og perfekt til kaffen eller som en enkel dessert. Med få ingredienser og rask tilberedningstid er de en favoritt for både store og små.

porsjoner25
Ingredienser
- 75 g meierismør
- 100 g lettkokte havregryn
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Ha havregryn i en bakebolle. Smelt smøret og rør inn i havregrynene. Pisk egg og sukker til eggedosis, dryss bakepulver over havregrynene og vend eggedosis inn med grynene.
- Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 min.
- Forvarm ovnen til 175 grader. Ha bakepapir på stekebrett og legg små hauger med deig på brettet. Ha god avstand siden de smelter veldig utover, og bruk 2 teskjeer til å legge på deigen. Den ene skjeen til å ta lik mengde deig hver gang. Den andre for å skrape deigen av skjeen og over på stekebrettet.
- Stek gyllne midt i ovnen i ca. 10 minutter. De hever først og smelter utover, når de faller sammen og er gyldne er de ferdige. Avkjøl på brettet til det er mulig å løfte de av, legg så over på rist.
- Oppbevar i kakeboks.
Tips og triks
Ønsker du buede havreflarn, så ta de opp fra bakeplaten og legg de over et treskaft, kjevle, flaske e.l mens de ennå er varme.
Har du ikke varmluft på ovnen din, kan du steke ett og ett brett ved 190 grader vanlig over- og undervarme med samme steketid.
Relevante oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- rudnstykker
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Andre desserter
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Glutenfritt
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Helgekos
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Knekkebrød
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- rudnstykker
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker