Havreflarn

Havreflarn er en av julens beste julekaker og er populært blant både barn og voksne. I denne oppskriften bruker vi lys sirup. Bruker du mørk sirup, blir kakene mørkere og får mer smak.   Havreflarn med sjokolade? For ekstra smak på havreflarnene, kan man pensle baksiden med smeltet sjokolade.
Nystekte havreflarn i en kakeboks.
porsjoner50

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 80 g havregryn, lettkokte
  • 120 g hvetemel
  • 180 g sukker
  • 0,5 dl fløte
  • 0,5 dl lys sirup
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader varmluft.
  • Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør sammen. La massen stå i et par minutter til den tykner.
  • Legg deigen i små topper ( ca. 1/2 spiseskje) på et stekebrett med bakepapir og trykk de litt flate med en spiseskje. Dypp spiseskjeen i varmt vann, slik at det den ikke klistrer seg til kakene.
  • Stek havreflarnene på midterste rille i ca. 4 - 6 minutter og avkjøl havreflarnene på en bakerist etter steking.

Notes

Tips!

Ønsker du buede havreflarn, så ta de opp fra bakeplaten og legg de over et treskaft, kjevle, flaske e.l mens de ennå er varme.
Har du ikke varmluft på ovnen din, kan du steke ett og ett brett ved 190 grader vanlig over- og undervarme med samme steketid.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top