Kransekaketopper
Kransekaketopper med en deilig smak av After Eight passer fint å servere i julen, enten ved siden av en god kopp kaffe eller til desserten. I denne oppskriften bruker vi en ferdigkjøpt Odense Kransekakemasse, som gjør det svært enkelt å lage disse herlighetene.
porsjoner20
Ingredienser
- 400 g ODENSE Kransekakemasse
- 1-2 ts Idun Mors hjemmebakte - Vanilje essens
- 6 stk After Eight-småplater
- Raspet skall fra 1 stk appelsin
Sjokoladetopping
- 100 g smeltet mørk bakesjokolade
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Kna i raspet appelsinskall og vaniljeessens i kransekakemassen.
- Del deigen i to. Kna den ene deigen sammen og rull den ut til en lang pølse. Del den i 20 like store skiver og rull skivene til kuler. Legg kulene på et stekebrett med bakepapir og trykk de ned i midten med tommelen så de flater ut og får en grop midt i. Brekk After Eight i mindre biter og legg bitene i hver fordypning.
- Ha den andre delen av deig i en bolle og pisk inn 1-2 eggehviter til du får en tykk røre. Ha røren i en pose med sprøytetipp, og lag små topper på alle kakene. Stek gyldne midt i ovnen, 10-15 min, og avkjøl på platen.
- Hakk sjokoladen fint, og smelt den over vannbad etter anvisning på pakken. Kransekaketopper kan enten dyppes i smeltet sjokolade, slik at bunnen er dekket, eller du kan ha smeltet sjokolade på toppen. Dryss på kakepynt innen sjokoladen stivner helt. Sett de ferdige pyntede toppene i kjøleskapet i omtrent 10 minutter til sjokoladen er stivnet helt. Kransekaketoppene oppbevares best i en lufttett boks.