Risboller
Verdens beste risboller lager du selv Risboller er enkelt å lage og faller godt i smak hos både barn og voksne. De er populære i barneselskaper, og er ofte å finne på kakebordet til jul. I denne oppskriften bruker vi kakao i stedet for kokesjokolade.

porsjoner35
Ingredienser
- 1 stk egg
- 250 g melis
- 2 ss sterk kaffe
- 2 ss bakekakao
- 250 g delfiafett
- 100 g puffet ris
- Pynt gjerne med: Idun Mors hjemmebakte - Gull & glitter kakepynt
Fremgangsmåte
- Start med å smelte defiafett i en kjele og sett til siden for litt avkjøling.
- Bland sammen egg, melis, kaffe og kakao i en bakebolle og rør godt sammen. Hell i det smeltede delfiafettet og puffet ris. Rør det hele sammen til en jevn masse.
- Mens blandingen fortsatt er varm, sett små topper med risboller i små muffinsformer med hjelp av to spiseskjeer. Pynt gjerne risbollene med litt kakepynt innen de stivner helt og avkjøl risbollene i kjøleskapet.