Risboller
Risboller er enkelt å lage og faller godt i smak hos både barn og voksne. De er populære i barneselskaper, og er ofte å finne på kakebordet til jul. I denne oppskriften bruker vi kakao i stedet for kokesjokolade.
![Risboller i små muffinsformer.](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2018/10/Risboller-1024x640.jpg)
porsjoner35
Ingredienser
- 1 stk egg
- 250 g melis
- 2 ss sterk kaffe
- 2 ss bakekakao
- 250 g delfiafett
- 100 g puffet ris
Fremgangsmåte
- Start med å smelte defiafett i en kjele og sett til siden for litt avkjøling.
- Bland sammen egg, melis, kaffe og kakao i en bakebolle og rør godt sammen. Hell i det smeltede delfiafettet og puffet ris. Rør det hele sammen til en jevn masse.
- Mens blandingen fortsatt er varm, sett små topper med risboller i små muffinsformer med hjelp av to spiseskjeer. Pynt gjerne risbollene med litt kakepynt innen de stivner helt og avkjøl risbollene i kjøleskapet.
Tips og triks
Risbollene oppbevares best kjølig i en lufttett boks.