Go Back
+ servings

Risboller

Risboller er enkelt å lage og faller godt i smak hos både barn og voksne. De er populære i barneselskaper, og er ofte å finne på kakebordet til jul. I denne oppskriften bruker vi kakao i stedet for kokesjokolade.
Risboller
porsjoner35

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 250 g melis
  • 2 ss sterk kaffe
  • 2 ss bakekakao
  • 50 g mørk kokesjokolade
  • 250 g delfiafett
  • 100 g puffet ris

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte delfiafett og grovhakket sjokolade over vannbad. Rør sammen når alt er smeltet og sett til side til avkjøling.
  • Bland sammen egg, melis, kaffe og kakao i en bakebolle og rør godt sammen. Hell i det smeltede delfiafettet og puffet ris. Rør det hele sammen til en jevn masse.
  • Mens blandingen fortsatt er varm, sett små topper med risboller i små muffinsformer med hjelp av to spiseskjeer. Pynt gjerne risbollene med litt kakepynt innen de stivner helt og avkjøl risbollene i kjøleskapet.

Tips og triks

Risbollene oppbevares best kjølig i en lufttett boks.
Skriv ut oppskriften