Risboller er enkelt å lage og faller godt i smak hos både barn og voksne. De er populære i barneselskaper, og er ofte å finne på kakebordet til jul. I denne oppskriften bruker vi kakao i stedet for kokesjokolade.
porsjoner35
Ingredienser
1stkegg
250gmelis
2sssterk kaffe
2ssbakekakao
50gmørk kokesjokolade
250gdelfiafett
100gpuffet ris
Fremgangsmåte
Start med å smelte delfiafett og grovhakket sjokolade over vannbad. Rør sammen når alt er smeltet og sett til side til avkjøling.
Bland sammen egg, melis, kaffe og kakao i en bakebolle og rør godt sammen. Hell i det smeltede delfiafettet og puffet ris. Rør det hele sammen til en jevn masse.
Mens blandingen fortsatt er varm, sett små topper med risboller i små muffinsformer med hjelp av to spiseskjeer. Pynt gjerne risbollene med litt kakepynt innen de stivner helt og avkjøl risbollene i kjøleskapet.
Tips og triks
Risbollene oppbevares best kjølig i en lufttett boks.