Sirupsnipper
Verdens beste sirupsnipper baker du selv! Sirupsnipper er tradisjonelle julekaker som er blitt bakt i mange generasjoner i Norge. De er enkle å lage og har en lang holdbarhet som gjør at du kan bake de 1- 2 måneder før jul om du oppbevarer de riktig.
porsjoner40
Ingredienser
- 60 g sukker
- 100 g lys eller mørk sirup
- 0,5 dl kremfløte
- 60 g usaltet smør
- 1 stk eggeplomme
- 0,25 ts malt ingefær
- 0,25 ts malt pepper
- 0,25 ts Idun Natron
- 250 g hvetemel
- 100 g skåldede mandler til pynt
Fremgangsmåte
- Start med å koke opp sirup, sukker og fløte sammen i en kjele. Hell røren over smøret og rør sammen til smøret er smeltet. Ha i eggeplommen, og avkjøl blandingen til den er lunken. Bland litt av melet sammen med krydderet og natron og sikt inn i røren.
- Sikt resten av melet i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt i kjøleskapet til neste dag.
- Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel under kjevlingen. Løst mel på leiven gjør kakene kan bli grå. Skjær ut snipper med en bakkelsspore. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
- Legg kakene på stekebrett med bakepapir. Ønsker du at snippene skal være litt blanke i overflaten kan du pensle de med sammenvispet eggehvite.
- Stek sirupssnippene midt i ovnen ved 180 grader med vanlig over- og undervarme i ca. 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl sirupssnippene etter steking.
Tips og triks
Hvis du ønsker å steke flere brett samtidig, kan du sette ovnen på 160 grader varmluft. Da går det fint å steke 2 - 3 brett samtidig.
Relevante oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker