Marsipanbuer
En klassisk kjeks fra et land som er gode på oppskrifter med marsipan. Nemlig Tyskland. Disse holder godt i en lufttett boks eller kakeboks og passer like godt hele året.

Ingredienser
- 250 g Odense Ekte Marsipan
- 200 g sukker
- 2 stk eggehviter (fra store egg)
- 2 ss hvetemel
- 150 g grovhakkede mandler (eller skivede mandler)
- 100 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
- Riv marsipanen på et grovt rivjern og rør sammen med sukker, eggehviter og bakepulver i en stor bolle eller med en grind på kjøkkenmaskinen. Rør sammen til en jevn deig. Deigen skal være litt løs og klissete. Dekk med en tallerken eller plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 min. eller mer.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Ha mandlene i en skål. Form 1 ss deig med litt våte hender til du har en liten pølse og rull den i mandler. Legg over på stekebrett med bakepapir og legg den i en bue. Fortsett med resten av deigen. Stek midt i ovnen til de er gylne. 12-15 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før du løfter de forsiktig over på en rist og avkjøler de helt.
- Smelt sjokolade over vannbad og dypp endene av kjeksen i sjokoladen. Legg over på bakepapir og sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Tips og triks
Kjeksene holder seg i flere uker i en tett kakeboks, men det er lurt å vente med sjokolade til dagen de skal serveres. Da holder sjokoladen seg penest.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Dessert
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker