Kokosmakroner
Kokosmakroner er en av julens mest populære julekaker og er ofte en av barnas favoritter også. De er utrolig lette å lage, og i tillegg er det både glutenfrie og uten melk.

porsjoner35
Ingredienser
- 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg
- 180 g sukker
- 175 g kokosmasse
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - VANILJEESSENS (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Start med å skille hvite og eggeplomme fra hverandre i to separate skåler. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Tilsett sukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør til kokosmassen blir tykk som grøt. Dette tar ca. 8 - 10 minutter.
- Dekk et stekebrett med bakepapir og sett massen i store topper med en teskje.
- Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 - 12 minutter eller til de får en gyllen brun og fin farge.
- Avkjøl kokosmakronene på en rist etter steking.
Notes
TIPS!
Med eggeplommene som er til overs, kan du lage hjemmelaget majones, vaniljekrem eller vaniljesaus.Flere juleoppskrifter
- Alle
- Jul
Alle
- Alle
- Jul