Serinakaker

Serinakaker hører julen til og er en av de mest tradisjonelle julekakene. De er lette å lage og smaker ekstra godt med perlesukker og hakkede mandler på!
Serinakaker
porsjoner25

Ingredienser

ANNET

  • 1 stk egg til pensling
  • litt hakkede mandler og perlesukker til pynt

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader varmluft.
  • Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
  • Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
  • Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate med en gaffel.
  • Pensle serinakakene med sammenpisket egg. Dryss over finhakkede mandler og litt perlesukker.
  • Stek serinakakene i ca. 10 minutter eller til de er gylne og fine i fargen.
  • Avkjøl serinakakene på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Tørre julekaker oppbevares best i en lufttett boks. Pass på at kakene er helt avkjølt innen de legges i boksen.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

Scroll to Top