Serinakaker
Serinakaker hører julen til og er en av de mest tradisjonelle julekakene. De er lette å lage og smaker ekstra godt med perlesukker og hakkede mandler på!
porsjoner25
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 150 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 1 stk romtemperert egg
ANNET
- 1 stk egg til pensling
- litt hakkede mandler og perlesukker til pynt
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader varmluft.
- Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
- Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
- Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate med en gaffel.
- Pensle serinakakene med sammenpisket egg. Dryss over finhakkede mandler og litt perlesukker.
- Stek serinakakene i ca. 10 minutter eller til de er gylne og fine i fargen.
- Avkjøl serinakakene på rist etter steking.
Tips og triks
Tørre julekaker oppbevares best i en lufttett boks. Pass på at kakene er helt avkjølt innen de legges i boksen.