Search
Close this search box.

Serinakaker

Serinakaker hører julen til og er en av de mest tradisjonelle julekakene. De er lette å lage og smaker ekstra godt med perlesukker og hakkede mandler på!
Serinakaker
porsjoner25

Ingredienser

ANNET

  • 1 stk egg til pensling
  • litt hakkede mandler og perlesukker til pynt

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader varmluft.
  • Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
  • Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
  • Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir og trykk dem litt flate med en gaffel.
  • Pensle serinakakene med sammenpisket egg. Dryss over finhakkede mandler og litt perlesukker.
  • Stek serinakakene i ca. 10 minutter eller til de er gylne og fine i fargen.
  • Avkjøl serinakakene på rist etter steking.

Tips og triks

Tørre julekaker oppbevares best i en lufttett boks. Pass på at kakene er helt avkjølt innen de legges i boksen.
Skriv ut oppskriften

Flere juleoppskrifter

  • Alle
  • Jul
Alle
  • Alle
  • Jul
Mørdeigskaker med bringebær

Mørdeigskaker med bringebær

Hjemmelagde vannbakkels med krem på en bakerist.

Vannbakkels

Delfiakake med marsipan og geletopper

Delfiakake med marsipan

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top