Mørdeigskaker med bringebær
Oppskrift på mørdeigskaker med bringebær Mørdeigskaker med bringebær har samme grunnoppskrift som serinakaker. Med den friske smaken, og nydelige rødfargen til bringebærsyltetøyet gir kakene en lekker ekstra piff til julebaksten.

Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 150 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 1 stk romtemperert egg
Annet
- Bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader varmluft.
Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle. - Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
- Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir. Lag en fordypning i hver kule med tommelen og ha litt bringebærsyltetøy i hver grop.
- Stek i 10-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.