Mørdeigskaker med bringebær
Mørdeigskaker med bringebær har samme grunnoppskrift som serinakaker. Med den friske smaken, og nydelige rødfargen til bringebærsyltetøyet gir kakene en lekker ekstra piff til julebaksten.
![Mørdeigskaker med bringebær](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2020/12/Mordeigskaker-med-bringebaer-1024x682.jpg)
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljeessens
- 150 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 1 stk romtemperert egg
Annet
- Bringebærsyltetøy
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader varmluft.Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker i en bakebolle.
- Smuldre smøret sammen med med de tørre ingrediensene. Husk rene hender! Visp egget lett sammen, og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen og trill den ut til en lang pølse.
- Skjær pølsen i like store stykker og trill dem til runde kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir. Lag en fordypning i hver kule med tommelen og ha litt bringebærsyltetøy i hver grop.
- Stek i 10-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.